KNMO Klankwijzer is het nieuwe nieuws- en informatieplatform van de instrumentele amateurmuziek in Nederland. Bij de KNMO zijn circa 2300 harmonie- en fanfareorkesten, brassbands, slagwerkensembles, showbands, drumbands, color guardgroepen, blaaskapellen en majorette- en twirlverenigingen aangesloten. Inmiddels zijn ook de bonden voor symfonie- en strijkorkesten (FASO) en accordeon- en mondharmonicaorkesten (NOVAM) lid van de KNMO. In totaal circa 150.000 actieve leden. Ook Belgische muziekverenigingen kunnen van KNMO Klankwijzer gebruikmaken.

Nieuws- en informatieplatform KNMO Klankwijzer bestaat uit een nieuwsapp (KW App), een nieuws- en informatiewebsite (KW Website), een digitale krant (KW Krant), een nieuwsbrief (KW Nieuwsbrief) en een magazine in geprinte vorm (KW Magazine).

Tarieven

Voor ondernemers bieden deze media-onderdelen onbegrensde mogelijkheden om hun producten en diensten tegen zeer gunstige tarieven gericht bij hun doelgroep onder de aandacht te brengen. Adverteren kan zowel digitaal als analoog in uiteenlopende formaten, gedurende verschillende tijdvakken (jaar, halfjaar, maand, eenmalig) en diverse frequenties (doorlopend, tweewekelijks, een week per maand).

Voorbeelden

Een paar voorbeelden: een heel jaar lang doorlopend een banner plaatsen op de KW App is al mogelijk vanaf 280 euro. Een jaar lang iedere maand een advertentie van een kwart pagina in de digitale krant KW Nieuwskrant kost 126,75 euro. Een week lang een groot formaat banner op KW Website kost 42,50 euro. Een advertentie van een halve pagina in het (geprinte) KW Magazine is er al voor 275 euro.

Rubrieken

Het nieuws- en informatieplatform KNMO Klankwijzer bevat niet alleen nieuwsflitsen, de meest complete concert- en activiteitenagenda en een vacaturebank, maar ook het onderdeel ‘muziekmarkt’ met de rubrieken ‘educatie’, ‘bladmuziek’, ‘instrumenten’ en ‘artiesten’. Het is mogelijk om specifiek binnen deze rubrieken te adverteren.

Doelgroep

Voorbeeld: in de rubriek ‘educatie’ vermelden we aankondigingen en/of verslagen van workshops en playins, georganiseerd door bonden of verenigingen, maar ook achtergrondartikelen over muziekonderwijs. Als ondernemer of organisatie op het gebied van educatie kunt u specifiek binnen deze rubriek adverteren. Een nieuwe compositie uitgebracht, trompetten in de aanbieding of een nieuw programma voor een cross-over samengesteld? Met deze rubrieksadvertenties kunt u nog gerichter uw doelgroep bereiken.

Contentmarketing

U kunt ook kiezen voor contentmarketing: klikbare videocommercials of advertorials die als redactioneel ogende blokken geplaatst worden tussen redactionele items.

Combinatiepakketten

De tarieven voor adverteren in KW Magazine (geprint) zijn substantieel verlaagd. Een hele pagina is er al vanaf 450 euro. Voor adverteerders in KW Magazine zijn bovendien aantrekkelijk combinatiepakketten met adverteren in de digitale media beschikbaar.

Overzicht media

KW Nieuwsapp

Gratis voor iedereen. Even snel de actuele headlines checken op je mobiel of je tablet. Met pushberichten voor belangrijk nieuws vanuit de KNMO, de provinciale bonden en andere nieuwsbronnen. Gemakkelijk te delen via social media. Adverteren kan met mobiele banners in twee formaten die willekeurig gedurende een door u opgegeven periode (jaar, halfjaar, maand, incidenteel) en frequentie (doorlopend, tweewekelijks, een week per maand) vertoond worden.

KW Website

Al het actuele nieuws op een rij. Niet alleen nieuwsflitsen, maar ook een zeer uitgebreide concertagenda, een vacaturebank en rubrieken zoals educatie, bladmuziek, instrumenten en artiesten. Met tal van mogelijkheden voor muziekwinkels, onderwijsinstellingen, uitgevers, docenten, professionele orkesten, componisten, cross-overartiesten en productie- en organisatiebureaus, etc hun producten en diensten gericht kunnen aanbieden. Online advertenties zijn beschikbaar in twee formaten die willekeurig gedurende een door u opgegeven periode (jaar, halfjaar, maand, incidenteel) en frequentie (doorlopend, tweewekelijks, een week per maand) vertoond worden. Ook kunt u kiezen voor contentmarketing: klikbare videocommercials of advertorials die als redactioneel ogende blokken geplaatst worden tussen redactionele items.

KW Nieuwskrant (digitaal)

Reportages en uitslagen van evenementen van de afgelopen week. Voorbeschouwingen en aankondigingen van activiteiten die komen gaan. Met een uitgebreide, actuele en op provincie ingedeelde activiteitenkalender over een periode van drie weken. Maar ook informatie vanuit de KNMO, de provinciale bonden en de doelgroepen, oproepen voor deelname aan workshops, cursussen, projecten, festivals etc. De digitale nieuwskrant verschijnt - afhankelijk van het nieuwsaanbod - wekelijks en is voor iedereen gratis te downloaden. We bieden tegen gunstige tarieven drie verschillende advertentiematen aan voor een door u vooraf te bepalen periode en frequentie.

KW Magazine (print)

KW Magazine is het visitekaartje van de amateurmuzieksector in Nederland. Aan de hand van achtergrondverhalen, exclusieve reportages, interviews met verrassende personen en informatieve artikelen laten we zien wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. KW Magazine presenteert in geprinte vorm de amateurmuziek als een prachtige hobby waar we met z’n allen enorm trots op zijn. Verschijnt vier keer per jaar en wordt in tweevoud verspreid onder de aangesloten verenigingen, maar ook onder externe partners, muziekscholen, conservatoria en alle bibliotheken in Nederland. Totale oplage circa 7.500 exemplaren. Adverteren kan in verschillende formaten gedurende een zelf te bepalen periode en frequentie.

KW Nieuwsbrief

De belangrijkste nieuwtjes in je mailbox met de redactionele KW Nieuwsbrief. Verschijnt zodra de nieuwe uitgave van KW Nieuwskrant klaar staat om te downloaden. Wordt verstuurd aan alle bij de KNMO aangesloten verenigingen en een ieder die zich voor deze gratis service heeft aangemeld. We bieden een beperkt aantal ondernemers de mogelijkheid om in combinatie met advertentiecampagnes in KW Magazine te adverteren via KW Nieuwsbrief.

We helpen u graag verder

Bent u geïnteresseerd om te adverteren in een van onze nieuwsmedia? In print of online? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Vul onderstaand formulier in met een korte beschrijving van uw vraag en we nemen contact met u op.

Uitgever, redactie en contact

Frank Vergoossen Media Producties
Jacques Schreursstraat 26 – 6074 CS Melick
e-mailadres:
tel.: 06 - 22 70 92 00